گرانروي اولين و مهمترين ويژگي است که در کار با روغنها بايد در نظر گرفته شود. داشتن گرانروي مناسب براي روغن موتور در شرايط مختلف دمايي کارکرد، جهت روانکاري صحيح قطعات متحرک موتور الزامي است. در لحظهاي که موتور روشن ميشود حرارت آن حدوداً برابر با درجه حرارت محيط است ولي بتدريج با کار کردن موتور، درجهحرارت بالا ميرود. پس بايد گرانروي روغن موتور را در شرايط مختلف دمايي در نظر گرفت. انجمن مهندسين خودرو (SAE) طبقهبندي روغنهاي موتور را برحسب گرانروي و درجه حرارت انجام داده است.
در سيستم طبقهبندي گرانروي SAE روغنهاي مناسب براي استفاده در درجهحرارتهاي پايين با حرف W (Winter) مشخص ميشوند. روغنهايي که در درجه خود داراي حرف W نيستند براي هواي معتدل و گرم و براي کار موتور در درجهحرارت نرمال مناسبند.
در هواي سرد بايد از روغنی با درجه گرانروي پايين استفاده کرد. در صورت استفاده از چنين روغني، موتور به راحتي روشن ميشود و روغن سريع به تمام قطعات موتور رسيده و عمل روغنکاري بدرستی صورت ميگيرد. اما در هواي گرم روغن با گرانروی کم بسيار رقيق شده و نميتواند لايه مناسب براي روغنکاري را ايجاد کند. براي دماهاي بالا نيز بايد از روغني با درجه گرانروي بالا استفاده کرد تا روغن در دماهای بالا بيش از حد رقيق نشود. از طرفی وقتي دما کمي پايين ميآيد موتور سرد شده و اگر گرانروی روغن بالا باشد، روغن قابليت پمپ شدن خود را از دست میدهد. بنابراين روغن با سرعت مناسب به همه قطعات نميرسد. همينطور هنگام روشن شدن نيز مشکل ايجاد میکند. براي اينکه چنين مشکلي به وجود نيايد روغنهاي چنددرجهاي ساخته شدهاند.